5. toukokuuta 2008

Reissu Kuusamoon

Tätä metsää rakastan: naavapartakuusia, suopursusoita, kivikkorinteitä, neulaspolkuja

Rakastan
iltaan hiljenneenä, kevään lauluja helisevänä
myrskyssä kohisevana.

Tätä karua, hoitamatonta.
Keloineen, pahkoineen, lahorastaineen.
Tätä metsää rakastan. Tätä maata. -Maaria Leinonen-











Käytiin seurakunnan nuorten kanssa Kuusamossa retkellä.
Oli mitä mainioin sää koko viikonlopun: aurinko paistoi täydellä teholla ja lämpöä oli n. +20 astetta. Uskomattoman kesäistä siis. Viikonloppu kului rattoisesti hyvässä seurassa, pidimme jumiksen Kuusamon kirkolla ja sen jälkeen suuntasimme Kiutakönkään kuohuja katsomaan. Matilda ja Mikael leikkivät taas yhdessä, Matilda taisi ihastuakkin söpöön ruskeasilmäiseen pikkuhurmuriin, sillä kävi spontaanisti suukottelemassa poikaa tämän olessa lähdössä. :D

Kotona Oulussa olikin vastassa kesäinen yllätys kun kotikoivu oli ihan hiirenkorvilla.
Seuraavana päivänä pienet lehdenalut tosin saivat viluisen räntäpeitteen ylleen.
Ilmastonmuutos on totta ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve vaan täältä etelämmästä. Meillä ruoho pitäisi ajaa, tulppaanit ovat jo kukkansa kukkineet, tontilla omenapuut kukassa :). Täältä kun on kotosin niin ihan kyyneltä pukkaa silmään kun kuuntelee Oulun räntäsateita - ilosta. Katotaan sitten 10 vuoden päästä uudelleen kun täällä on turha enää yrittää päästä hiihtämään tai luistemaan ;).
t. essi

Maria kirjoitti...

Ymmärrän tyytyväisyyden kyyneleesi. Kylläpä sitä itsekin joskus tulee mieleen, että mitä ihmettä varten on tänne tullu jämähdettyä näin tiiviisti.. Liian kylmä alue, että olis kunnon kevät, mutta liian etelässä että olis enää kunnon talvea. Käytännössä siis kurja, pimeä ja märkä! Ai niin, teillehän mahtuis siihen tontille vielä toinen talo :D t. äitienpäivän viettäjä; etelässä +20, täällä 8 ja vesitihu.