6. tammikuuta 2008

Joulun viettoa 2007

Juhanin leikattu selkä kesti kuin kestikin automatkan pohjoiseen, ensin Tornioon ja sitten Turtolaan. Aaton vietimme Torniossa, jossa oltiin koolla minun sisarusten ja äidin kanssa. Matilda ei vielä oikein päässyt joulunvietosta kärryille, ja oli aikalailla ihmeissään kuusesta, pukista ja lahjoista. Horsti-koira hääri innokkaasti pienen joulunviettäjän ympärillä ja Matilda oppikin sanomaan hienosti "Hauva" aina kun näki tai kuuli koiran lähistöllä.

Horst-hauva lähestyy

Tämä oli ensimmäinen joulu jolloin aattoomme kuului myös haudalla käynti. Ensimmäinen joulu ilman isää oli haikea, sillä hän oli niin jouluihminen ja koristeli aina niin innokkaasti kotia pyhien ajaksi. Isä oli myös innoissaan järjestelemässä jouluyllätyksiä, pukin käyntejä ja pihavalaistusta. Nyt kun isä on poissa, tuntuu että joulun tietynlainen salaperäinen tunnelma on suurelta osaltaan kadonnut, niin iso rooli hänellä oli meidän kodin joulunvietossa.



Joulupäiväksi ajoimme 100km pohjoiseen Turtolaan, jonne oli Juhanin vanhemmat tulleet joulun viettoon ja jonne Matildan setä, täti ja Siiri-serkkukin tulivat Norjasta. Matilda ja Siiri alkavat olla kokonsa puolesta pian samankokoisia. Ikäeroa heillä onkin vain reilut 3 kk. Tytöt ottivat jo paljon kontaktia toisiinsa ja samat lelut tuntuivat kiinnostavan molempia :)


Tässäpä muutama muukin kuva joulunvietostamme.




1 kommentti:

Outi kirjoitti...

Kivoja kuvia pikku-Matildasta! Aika ison tytön oloinen hän on jo joissakin kuvissa.