1. marraskuuta 2007

Akateemisista saavutuksista..

Tuntuu, että tänään kääntyi opinnoissani uusi lehdykkä, ja aika lailla loppupuolen sellainen. Tähän asti gradu on ollu jossain kaukana tulevaisuudessa joskus ehkä tapahtuva asia, mutta tänään se sai konkreettisen muodon ja aiheen ja aikataulun ja ohjaajat ja vaikka mitä! Tuntui suorastaan mahtavalta kun pääsi puolivahingossa sujahtamaan tutkimusryhmään, jolla on jo vahva näkemys tutkittavasta aiheesta, sekä valmis otantajoukko jota alan tutkia. Minun ei siis tarvi hakuampua sinne tänne etsiskellen sopivia tutkimuskandidaatteja, vaan voin näppärästi käyttää valmista porukkaa.

Gradun aiheeksi tulee seurantatutkimus Asperger-lapsista, jotka on tutkittu 8-vuotiaina ja ovat nyt ysiluokkalaisia. Tarkoituksena on kartottaa sekä heidän tämän hetken kuulumisiaan, myös tulevaisuuden suunnitelmia sekä terapian vaikutuksia heidän oireenkuvaansa. Teen kevään aikana kandintyön kirjallisuuskatsauksena tulevasta gradustani.

No, kun minä tässä pakerran oman tieteellisen huippusaavutukseni parissa, tapahtuu meidän perheessä muutakin akateemista. Mieheni Juhani on alkamassa kirjoittamaan omaa väitöskirjaansa ja väitellee kevään kuluessa lääketieteen tohtoriksi. Saattaa käydä niin, että minä en saa itseäni edes KK:ksi enneku mieheni on LT. :D Juhlia odotellessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA Graduaiheen löytämisestä! :-) Aihekin kuulostaa mielenkiintoiselta ja monessa mielessä tutulta. Joten mielenkiinnolla odotellaan sitten tutkimustuloksia.
Ja juhanille kans tsemppiä loopurutistukseen! Jonnekin pitelee tuossa vieressä opettajan papereitaan, tänään sai postissa.

Täällä on jo lunta ja ihana kirpakka pakkanen!

Minna